zondag 11 oktober 2015

Wat is dru-yoga?

Dru-yoga:

Deze yogavorm wordt ook de yoga van het hart genoemd.

Verloop van een les:

Bij de aanvang van een les komen we eerst even tot onszelf. We voelen hoe we erbij staan of liggen. We zijn ons bewust van ons zijn.
Vervolgens starten we met de opwarming. Deze kan rustig of dynamisch verlopen. We stimuleren de bloedsomloop en maken ons lichaam als het ware wakker.
Dan voeren we de houdingen uit. We werken rond een thema. Voorbeeld oefeningen die specifiek gericht zijn op het verbeteren van de lichaamshouding, de lage rug, verstevigen van de rugspieren, verstevigen van de buikspieren, stimulering van het spijsverteringsstelsel,...
Door de houdingen heffen we blokkades op. We gaan ons vrijer voelen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak.
We houden tijdens de bewegingen onze ademhaling goed onder controle.
De lesgever begeleid je en geeft aanwijzingen omtrent de ademhaling. We voeren een bepaalde beweging uit tijdens de inademing en het tweede deel van de beweging vindt plaats tijdens de uitademing. Dit op aangeven van de lesgever en op ritme van het eigen lichaam.
Deze yogales bevordert je concentratie. Je bent gefocust en scherp van geest. 
De diepe ontspanning is het slot van de les. De energie die werd opgebouwd tijdens de les moet worden verankerd in het lichaam zodat we tot een evenwichtige balans komen.
U zal zich na de yoga energieker en rustig van geest voelen. Ideaal om de dag verder te zetten. Bij een avondsessie dru-yoga kan je met een rustige geest naar bed en zal een deugddoende slaap jou een energieke volgende dag opleveren!

Deze lessen worden aangeboden in Massagehuis MutuaFides.
Nieuwe lessenreeks start op zaterdag 21 november - 10u30 tot 11u45.
Inschrijven kan via massagehuismutuafides@gmail.com.
Plaatsen beperkt tot 8 deelnemers.
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen