zaterdag 21 november 2015

Wat is aromamassage?

Aromamassage bij Massagehuis MutuaFides 

Bij een aromamassage gebruiken we een dragende olie of basisolie waaraan etherische oliën aan toegevoegd worden. Wij maken uitsluitend gebruik van 100% natuurlijke etherische oliën. Aromamassage hebben een doordringendere werking omdat ze ook door de aroma's ook inwerkt op de psyche. Omdat de aroma's zo'n een bepalende rol spelen, voegen wij de etherische oliën toe na een kort gesprekje over jouw verwachtingen.
Deze massage kan nuttig zijn bij een lusteloos gevoel, aanhoudende vermoeidheid, depressie, migraine, stress, spanningshoofdpijn, nek -en schouderpijn, angsten, slapeloosheid,...
Een beetje geschiedenis:
Aromatherapie zoals wij deze kennen is nog niet zo oud.
In het algemeen wordt de Fransman René Maurice Gattefossé als grondlegger beschouwd. Het verhaal gaat dat hij bij het oplopen van een brandwond bij toeval naar een fles met etherische lavendelolie greep om de brandwond te koelen. De brandwond zou hierdoor sneller en beter genezen zijn dan gebruikelijk, waarna Gattefossé zich verder verdiept heeft in de geneeskrachtige werking van etherische olie. in 1936 verscheen van zijn hand het eerste boek op dit gebied met de titel "Aromathérapie".
Het boek dat hij hierover schreef kwam in de Tweede Wereldoorlog in handen van de Franse arts Jean Valnet. Valnet paste bepaalde principes uit het boek toe als alternatief voor niet of slecht verkrijgbare medicijnen. Na de oorlog werkte Valnet dit verder uit en schreef zelf een boek. Vanaf de jaren 1960 kreeg de aromatherapie eerst in Frankrijk en later elders voet aan de grond.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen