dinsdag 9 februari 2016

Mindfulness kind en ouder

Tijdens deze 8 lessen leert uw kind spelenderwijs mindfulness toepassen in zijn dagelijkse leven via bewegingsoefeningen en yoga, concentratie oefeningen, ontspanningsoefeningen, inzichtsoefeningen en communicatietips. Kinderen worden aandachtiger, creatiever en zelfzekerder. Ze leren omgaan met stress, angst en depressieve symptomen, onzekerheid en sombere stemming.
Kinderen kunnen zo leren van binnenuit kracht op te bouwen om meer zelfvertrouwen, rust en optimisme te ervaren en meer creativiteit aan de dag te leggen in het omgaan met de hoogtes en de laagtes of de moeilijkheden in hun leven.
Elke training is een afwisseling van speelse en actieve oefeningen. Aan bod komen o.a.: ademfocus,bodyscan, kinderyoga, omgaan met gedachten (kwebly en grommy) gevoelens en hartmeditatie,…. De deelnemertjes krijgen ook de kans hun ervaringen met de oefeningen te delen in een veilige context van mindfull spreken en luisteren. Ook de transfer van de geleerde vaardigheden naar het dagelijks leven komt uitgebreid aan bod. De kinderen krijgen een oefenmapje en een cd mee naar huis om dagelijks thuis te oefenen (10 minuutjes/dag). De steun en hulp van ouders om het geleerde in te bouwen in het dagelijks leven is zeker bij de kleinsten essentieel.
(bron: I Am - website)

Inschrijven voor onze cursus kan via
massaehuismutuafides@gmail.com
of 0472/428480

Start cursus: woensdag 13 april, van 14u30 tot 16u00, 8 weken na elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen